מתכונים כתובים

Share Button

להלן כמה מתכונים בסיסיים קלים ומהירים

מומלץ לקרוא את המאמר מה ואיך כדאי לאכול?

כמו כן ניתן לצפות ב:מתכונים מצולמים

מיץ /שייק / ברד
למה לשתות מיץ "בטעם" כשאפשר את הדבר האמיתי?
shake
רכיבים: פרי/פירות
אופציונאלי: תמרים (ללא הגרעין), אגוזים לא קלויים
הכנה: נבחר את הפרי האהוב עלינו ונכניס לבלנדר או מעבד מזון עם קצת מים וקרח.
אם נשים הרבה קרח במעבד (או נקפיא לפני כן את הפרי עצמו) נקבל ברד / סורבה.
להגברת המתיקות אפשר להוסיף תמרים.
אפשר להוסיף לשייק עלים ירוקים עדינים (לא מרים) כמו חסה.

halavחלב/מילק שייק / גבינה / לבנה / חמאה
רכיבים: אגוזים/שקדים/זרעים לא קלויים, תמרים
אופציונאלי: אבקת חרובים הכנה: טוחנים בבלנדר חופן אגוזים/שקדים (אפשר להשרות לפני כן במים כדי שיתרככו) ומים, עד לקבלת מרקם אחיד. * לדלילות: מים ו/או סינון במסננת/בד גבינה.
להמתקה: תמרים
לשוקו: להוסיף כף אבקת חרובים.
לסמיכות (כמו מילק שייק): בננות.
לברד: הרבה קרח.
* לגבינה: יותר אגוזים ופחות מים. אפשר גם לתבל בעשבי תיבול
* לבנה – גבינה עם מיץ מלימון
* לחמאה: להקפיא את הגבינה * לגבינה/שמנת מתוקה: אגוזים מתוקים (קשיו), יותר תמרים, צימוקים, שבבי קוקוס

גלידה
רכיבים: בננה ו/או מנגו
אופציונאלי: פירות נוספים, תמרים (ללא הגרעין), אגוזים, עלים ירוקים
הכנה: מקלפים בננה או מנגו, מקפיאים וטוחנים במעבד מזון.
אפשר להוסיף פירות נוספים לגיוון הטעם.
למרקם חלבי (גלידת שמנת) אפשר לטחון עם מעט אגוזים לא קלויים.
ל"פצפוצי שוקולד" אפשר לטחון עם מעט תמרים.
לטעם ומראה של שוקולד אפשר להוסיף מעט אבקת חרובים.
לקבלת גלידה ורודה : פרי ורוד/סגול כמו תותים/פירות יער/פיטאיה, או מעט סלק.

ממתקים / עוגה
shokolad(עוגה בריאה יחסית – אבל שומנית – לא רצוי לאכול הרבה)
רכיבים: תמרים, קוקוס/אגוזים/שקדים/זרעים/דגנים (לא קלויים)
אופציונאלי: אבקת חרובים, פירות, טחינה, תאנים מיובשות
הכנה: טוחנים במעבד מזון אגוזים לאבקה, מוסיפים תמרים וטוחנים עוד. מגלגלים לכדורים (אפשר לגלגל בשבבי קוקוס/אגוזים/שקדים) או צורה אחרת (למשל רולדה).
עוגה: מורחים על צלחת/מגש, מוסיפים פירות אהובים (אשר גם שכבה של בננות בשלות או פרי אחר טחון בבלנדר/מעבד מזון) – ומקפיאים.
לטעם שוקולד: מעט אבקת חרובים.
לטעם חלבה: להוסיף טחינה גולמית מלאה/שומשום מלא.
קרם: ראה שייק/גלידה/גבינה

ugaעוגה בריאה יותר
(ואולי גם טעימה ויפה יותר) ניתן להכין משכבות של פירות כגון אבטיח או מלון, וקישוט בפירות צבעוניים

pasta

 

 

 

 

 

פסטה
לחתוך קישואים, מלפפון, גזר, או ירק אחר עד הסוף באמצעות קולפן רגיל / מנדולינה / פורס ספיראלי.

מרק / רוטב לסלט/פסטה
לערבב ירקות בבלנדר (למשל עגבניה, מלפון, פלפל – "גספאצ'ו"). אפשר להוסיף פירות, עלים או עשבי תיבול עדינים, אבוקדו, זרעים, שקדים או אגוזים לא קלויים.

Share Button

Comments are closed.